Wij zoeken vrijwilligers die met onze meervoudig beperkte jongeren activiteiten willen ondernemen.

Organisatie

Halte Zomervilla is een woon- en logeerhuis voor ernstig meervoudig beperkte jongeren.  Een aantal ouders van deze kinderen nam het initiatief voor dit huis omdat nergens in de Hoeksche Waard en omstreken een plek is waar deze kwetsbare kinderen de zorg krijgen die de ouders wensen. Anders dan in de reguliere zorginstellingen zal er straks in de Zomervilla meer aandacht, tijd en kennis zijn om deze complexe groep jongeren te begeleiden. 

Bij Halte Zomervilla willen we de zorg en een thuis bieden die iedere ouder voor zijn kind wenst met als belangrijkste pijlers: liefde, sfeer, aandacht, welzijn, respect en verbondenheid met de omgeving.

Taakomschrijving

Met meervoudig beperkte jongeren activiteiten ondernemen, zoals een-op-een spelletjes, oefenen met lezen, wandelen, boodschappen doen, muziek maken/luisteren, fietsen, boodschappen doen.

Werktijden

Dit is flexibel in te delen. Op weekdagen kan dit vanaf 16.00 uur als de jongeren in Halte Zomervilla aanwezig zijn en in het weekend in de ochtend of middag. Afhankelijk van je beschikbare tijd kun je kiezen voor bv 1 x per week of 1 x per maand.

Wat vragen wij

Een vrijwilliger met een groot hart en passie voor onze jongeren. Jouw extra bijdrage betekent voor hen veelal méér kwaliteit van leven. Wij vragen een regelmatige beschikbaarheid, maar geen ervaring met de doelgroep.

Wat bieden wij

Veel waardering van onze bewoners en logés. We gaan graag met je in gesprek welke activiteiten bij jouw interesse en kwaliteiten passen. Als je puur interesse in iets hebt, dan kan dat ook besproken worden. Uiteraard ben je verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen. Wij vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag voor je aan en regelen elkaars rechten en plichten in een vrijwilligersovereenkomst.

Onze vrijwilligers werken samen met gediplomeerde begeleiders en vormen samen een sterk team om de jongeren een thuis te bieden die iedere ouder voor zijn kind wenst.

Interesse? Mail naar nelleke.stolk@haltezomervilla.nl