Wonen en logeren voor EMB kinderen en jongvolwassen.

Bij Halte Zomervilla willen we de zorg en een thuis bieden die iedere ouder voor zijn kind wenst. Met als belangrijkste peilers: liefde, sfeer, aandacht, welzijn, respect en verbondenheid met de omgeving. Pas dan kun je als ouder de zorg van een kind met een gerust hart overdragen aan anderen.

Wij willen een huis waar onze kinderen zich veilig voelen, geliefd voelen. Een plek waar ze mogen zijn wie ze zijn. Een plek waar ieder EMB kind krijgt wat hij of zij nodig heeft; zorg op maat. In een duurzame omgeving waar buiten en binnen met elkaar verbonden zijn. Welzijn beperkt zich naar ons idee niet tot de eerste levensbehoeften. Ieder mens wil ook uitgedaagd worden, contact hebben met anderen, regelmatig buiten zijn en deelnemen aan de samenleving. Door te kiezen voor een pand, licht en ruim, in een kleine dorpsgemeenschap met betrokken inwoners, zijn alle voorzieningen op loopafstand en kunnen de kinderen eenvoudig deelnemen aan het ‘normale’ dagelijks leven. Met een huis en ruime tuin, waar de kinderen kunnen genieten van kleuren, geuren en alles wat de natuur te bieden heeft, betrekken we ze optimaal. Doelstelling is om met een eigen moestuin, eieren van eigen kippen, gezonde en biologische maaltijden te serveren. De gezondheid en het welzijn van de kinderen zien we als een basisvoorwaarde.
Halte Zomervilla is een thuis waar aandacht is, maar ook ruimte is om voldoende te bewegen. De wereld van onze bewoners is vaak kleiner dan die van ‘normaal begaafde’ mensen. Rond de woning zal de plek zijn waar de kwaliteit van leven zich afspeelt. Om die reden willen we in en om de woning mogelijkheden bieden om te in- en ontspannen. Zoals een fijne tuin, een therapieruimte en snoezelruimte.

Het duurzame gedachtengoed vertaalt zich ook in het pand door het gebruik van duurzame materialen, hergebruik, inrichting en energie (isolatie en zonnepanelen). We streven naar zaken als een warmtepomp en goed rentemeesterschap.

Wij zijn een ouderinitiatief en vinden de participatie van ouders, broers, zussen, grootouders en andere mantelzorgers heel belangrijk. Met dat als uitgangpunt willen we een huis zijn waar iedereen zich welkom voelt en regelmatig binnenwandelt. De invloed van ouders op het beleid en de invulling van de dagen in de toekomst zal een vaste plek in de strategie van Halte Zomervilla zijn.