De functie
Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en begeleiding van ‘jouw’ bewoners/logees en contactpersoon voor hun ouders/verzorgers. Anders dan in de reguliere zorg is er met een ruime bezetting en de LACCS-werkmethode optimale zorg te bieden aan de bewoners en logees van Halte Zomervilla. Het ‘kunnen lezen’ van de bewoners/logees, het aansluiten op hun behoeften en ontwikkeling staat centraal in de zorg.
Met elkaar wordt hiermee zorggedragen voor een ‘goed leven’ en een sfeervol thuis voor deze EMB doelgroep. Er is aandacht voor ontwikkeling, leuke activiteiten en een stimulerende tijdsbesteding.

Daarnaast zie je toe op de uitvoering van het zorgplan, onderhoud je contact met het activiteitencentrum/ kinderdagcentrum en help je indien nodig collega’s, stagiaires en vrijwilligers in de juiste omgang met de bewoners/logees. Je coördineert, vanuit de focus op de begeleiding van de bewoners waar je in het bijzonder verantwoordelijk voor bent, mede zaken rondom huisvesting, hulpmiddelen en materialen, hygiëne en processen als medicatieveiligheid en voedselveiligheid.
Je adviseert de teamleider over aanpassing van de protocollen of werkwijzen binnen de villa vanuit het oogpunt van kwaliteitsverbetering en/of het oplossen van knelpunten.

Wat breng je mee?
De functie vereist relevante kennis op minimaal MBO4-niveau aangevuld met een ruime ervaring als persoonlijk begeleider binnen de EMB-doelgroep. Je hebt kennis en ervaring ten aanzien van medisch voorbehouden handelingen en je hebt de verplichte trainingen behorend bij de functie gevolgd.

Als ‘spin in het web’ ben je in staat om doelen en prioriteiten te bepalen, acties in de tijd uit te zetten om de uitvoering van het zorgplan te realiseren zonder de verbinding te verliezen met de werkzaamheden op de groep. Je werkt ordelijk, netjes en adequaat.
Je vindt het leuk om met bewoners en logees leuke activiteiten te ondernemen en denkt daarbij buiten standaard kaders. Je denkt in termen van mogelijkheden in plaats van problemen. Je houdt ontwikkelingen in de zorg bij, ziet uit naar nieuw spelmateriaal of nieuwe spelvormen. Je stemt de activiteiten af op het energieniveau en alertheidsniveau van de bewoners en logees.

Je hanteert hoge kwaliteitsnormen en streeft naar voortdurende verbeteringen en borging van de kwaliteit. Je stimuleert en activeert anderen en jezelf om de kwaliteit van dienstverlening, producten en/of werkprocessen te verbeteren.

We vinden het een pré als je een specifiek talent meebrengt naar de villa, bv koken met de cliënten, muziek maken met de cliënten of planningstalent voor het maken van de roosters enz.

Wij bieden jou
De mogelijkheid om Halte Zomervilla samen op te starten en vorm te geven. Jij maakt het verschil voor onze bewoners en logees van Halte Zomervilla. Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in fwg 40 (minimaal €1898,- maximaal €2807,- o.b.v. 36 uur). Je wordt ingeschaald op basis van je kennis en ervaring. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidings- en scholingsmogelijkheden en blijft er oog voor jouw werkgeluk. We bieden ruimte voor initiatief, innovatie en persoonlijk eigenaarschap.

Interesse en informatie
Wil jij het verschil maken en aan de slag gaan als persoonlijk begeleider bij Halte Zomervilla? Solliciteer dan door je CV en motivatiebrief voor 15 april te mailen aan hr@haltezomervilla.nl. Een online talent- en motivatietest is onderdeel van de selectieprocedure.

Wil je meer informatie over de functie of over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Ilse Overbeeke, HR-adviseur op 06-122 74 116 of per mail via bovenstaand e-mailadres.