De functie
Als begeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding van de bewoners en logees van Halte Zomervilla. Je draagt zorg voor een goede uitvoering van het zorgplan en helpt indien nodig stagiaires en vrijwilligers in de juiste omgang met de bewoner/logees. Anders dan in de reguliere zorg is er met een ruime bezetting en de LACCS-werkmethode optimale zorg te bieden aan de bewoners en logees van Halte Zomervilla. Het ‘kunnen lezen’ van de bewoners/logees, het aansluiten op hun behoeften en ontwikkeling staat centraal in de zorg. Met elkaar wordt hiermee zorggedragen voor een ‘goed leven’ en een sfeervol thuis voor deze EMB doelgroep. Er is aandacht voor ontwikkeling, leuke activiteiten en een stimulerende tijdsbesteding.
Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor een goed verloop van de werkzaamheden en de continuïteit van zorg binnen de organisatie. Je draagt bij in de uitvoering van dagelijkse zaken rondom huisvesting, hulpmiddelen en materialen, hygiëne en processen als medicatieveiligheid en voedselveiligheid.
Je adviseert de teamleider over aanpassing van de protocollen of werkwijzen binnen de villa vanuit het oogpunt van kwaliteitsverbetering en/of het oplossen van knelpunten.

Wat breng je mee?
De functie vereist relevante kennis op minimaal MBO3-niveau aangevuld met een ruime ervaring als begeleider binnen de EMB-doelgroep. Je hebt de verplichte trainingen behorend bij de functie gevolgd. Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit op basis van de zorgplannen.

Je werkt ordelijk, netjes en adequaat en kan goed samenwerken in een team. Je bent representatief in de omgang met ouders, collega’s en vrijwilligers. Oplettendheid is van belang bij het observeren van het gedrag van bewoners/ logees. De orde en veiligheid vereisen voortdurende aandacht en opmerkzaamheid.
Je vindt het leuk om met bewoners en logees leuke activiteiten te ondernemen en denkt daarbij buiten standaard kaders. Je denkt in termen van mogelijkheden in plaats van problemen. Je houdt ontwikkelingen in de zorg bij, ziet uit naar nieuw spelmateriaal of nieuwe spelvormen. Je stemt de activiteiten af op het energieniveau en alertheidsniveau van de bewoners en logees.

Je hanteert hoge kwaliteitsnormen en streeft naar voortdurende verbeteringen en borging van de kwaliteit. Je stimuleert en activeert anderen en jezelf om de kwaliteit van dienstverlening, producten en/of werkprocessen te verbeteren.

We vinden het een pré als je een specifiek talent meebrengt naar de villa, bv koken met de cliënten, muziek maken met de cliënten of planningstalent voor het maken van de roosters enz.

Wij bieden jou
De mogelijkheid om Halte Zomervilla samen op te starten en vorm te geven. Jij maakt het verschil voor onze bewoners en logees van Halte Zomervilla. Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in fwg 35 (minimaal €1800,- maximaal €2675,- o.b.v. 36 uur). Je wordt ingeschaald op basis van je kennis en ervaring. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidings-en scholingsmogelijkheden en blijft er oog voor jouw werkgeluk. We bieden ruimte voor initiatief, innovatie en persoonlijk eigenaarschap.

Interesse en informatie
Wil jij het verschil maken en aan de slag gaan als begeleider bij Halte Zomervilla? Solliciteer dan door je CV en motivatiebrief voor 15 april te mailen aan hr@haltezomervilla.nl Een online talent- en motivatietest is onderdeel van de selectieprocedure.

Wil je meer informatie over de functie of over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Ilse Overbeeke, HR-adviseur op 06-122 74 116 of per mail via bovenstaand e-mailadres.