Wonen en logeren voor EMB kinderen en jongvolwassen.

Onze voorkeur gaat uit naar een pand in de Hoekse Waard en de directe omgeving. Gelegen in een dorp, op loopafstand van faciliteiten als supermarkt of speeltuin. De woning moet voldoende ruim zijn om goed te kunnen bewegen. De verblijfsruimten zijn zoveel mogelijk op de begane grond, dit voor de veiligheid van onze bewoners. Een pand, niet alleen in de Hoeksche Waard maar ook nog in de nabijheid van KDC Zomerkind is vooral praktisch erg fijn. Op die manier kunnen we multifunctioneel gebruik maken van de voorzieningen.

AD 7 november 2018 (klik op de link om het artikel te lezen): Kerk Nieuw-Beijerland wordt Halte Zomervilla

EMB jongeren ervaren de wereld vooral via de zintuigen, het zien, het horen, het voelen, het ruiken en proeven. Mensen voelen zich prettig als alle zintuigen geprikkeld worden. Wat je ziet is mooi, licht. Wat je hoort is prettig, goede akoestiek. Wat je voelt is aangenaam. Wat je ruikt en proeft is fijn.
In Halte Zomervilla willen we rekening houden met deze zintuiglijke behoefte. Bijvoorbeeld met een lichte ruime woonomgeving en een open keuken zodat de geuren tijdens het koken geroken kunnen worden door onze bewoners. De woning moet voor onze bewoners voelen als thuis. Een plek waar het fijn en veilig voor hen is.
Een gezonde leefomgeving met aandacht voor voeding en voldoende buiten zijn is voor deze kinderen enorm belangrijk. Bij de woning moet voldoende ruimte zijn om buiten te verblijven. Een fijne tuin waar de kinderen kunnen ruiken aan de bloemen, kunnen proeven van het fruit van de bomen of kunnen bewegen op de schommel en trampoline.

Duurzaamheid zien we in de huidige maatschappij als vanzelfsprekend. Goed rentmeesterschap zijn we verplicht aan onze omgeving en de kinderen in de toekomst. We zullen dit met name in het pand zichtbaar maken met hergebruik (we renoveren een bestaand pand) met duurzame materialen en we streven naar een energieneutrale woning.